Om Foreningen

Foreningens virke


Gentofte Lokalhistoriske Forening er stiftet den 26. april 1994 som afløser af det tidligere Historisk-Topografiske Selskab fra 1923.


Formål

Vores formål er at fremme interes­sen for Gentofte Kommune i fortid og nutid ved at udbrede kendskabet til områdets historie, herunder stedets erhvervsudvikling, arkitektur, kulturliv, skole- og kirkeforhold, personalhistorie og folklore.

Foreningen skal herudover arbejde for, at Gentofte Kommune fast­holder sin identitet - herunder at fremtidig udvikling og disponering sker med respekt for de historisk givne kvali­teter i form af såvel bygningsarv som grønne områder." (fra vedtægternes §3)

Arrangementer
Lokalhistorisk Forening afholder hvert år en række møder med foredrag, besøg på historiske steder, byvandringer, havevandringer - og meget andet. Arrangementer er fortrinsvis for medlemmer, som får tilsendt en indbydelse til hvert arrangement.


Udgivelser
Lokalhistorisk Forening udgiver en periodisk publikation, "Gentofte Journalen", med artikler om lokalhistoriske emner.


Kontakt os

Har du brug for at komme i kontakt med os - enten vedrørende dit medlemskab, betaling eller har du ideer eller generelle spørgsmål til foreningen? Se, hvordan du kommer i kontakt med os!


Kontant os

Generalforsamling

Vil du vide, hvad der sker i foreningen, så kan du finde de seneste referater fra vores generalforsamlinger. Her vil du ligeledes finde dato for den kommende generalforsamling, når den er planlagt. 


Læs mere

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev med oversigt over kommende arrangementer, reminders før arrangementerne samt anden spændende information. Så kan du nemt holde dig opdateret!


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vedtægter & Bestyrelse

Se, hvem der sidder i bestyrelsen af Gentofte Lokalhistoriske Forening og læs vores vedtægter.


Læs mere

Gode grunde til at blive medlem

Lokale arrangementer

Hvert kvartal arrangerer vi flere spændende arrangementer med en lokalhistorisk vinkel. Det kan være guidede vandreture, besøg på historiske lokationer, foredrag om interessante emner. Dertil kommer vores årlige generalforsamling, der altid er en hyggelig aften, der oftest starter med et foredrag. 

Publikationer om Gentofte

Sideløbende med vores arrangementer udgiver vi typisk to publikationer hvert år. Det kan være temahæfter om specifikke områder i Gentofte, eller andre emner, som har lokalhistorisk interesse og fokus. Som medlem sendes man årets publikationer uden beregning.