Kommende arrangementer

... se, hvad vi har på programmet og bliv inspireret!

Vi arrangerer jævnligt forskellige typer arrangementer for vores medlemmmer.

Her ser du vores kommende arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg os på Facebook for at holde dig opdateret om de nyeste  arrangementer.


Traktørsteder, badeanstalter og royale aner


Ved Exam.com. Formidler og Underviser Marianne Bentzen
Dato:: Lørdag den 25. maj kl. 13.30-15.45
Mødested: Foran Charlottenlund Station
Tilmelding: Der er ikke tilmelding


Vi skal på en guidet tur langs en lille del af den 318 år gamle  Jægersborg Alle fyldt med spændende kulturhistoriske perler og pudsige historier gennem flere hundrede år. Vi mødes på den bevaringsværdige, Charlottenlund Station, hvor vi hilser på manden bag julemærket, inden vi kigger nærmere på det mindste forsamlingshus og et meget omstridt og bevaringsværdigt hus. Vi finder Genforeningsstenen og hører om Forstbotanisk Have, inden vi begiver os gennem Charlottenlund skov og park, hvor vi mødes af det smukke hvide Charlottenlund Slot, mens vi stifter bekendtskab med nogle af de tidligere beboere - fra royale aner til Fiskeriforskning. Vi hører også om en tid med bompenge, sporvognssløjfer og badeanstalter. På tilbagevejen hører vi om de mange traktør- og forlystelsessteder bl.a. Over Stalden, Ved Stalden, Jernbanepavillonen og Palmehaven. Turen er ikke velegnet for gangbesværede.

Vandretur Jægersborg/ Arkitektmosen


Ved Flemming Noes-Rasmussen
Dato: Fredag 7. juni klokken 12.00-14.00
Mødested: På hjørnet af Ermelundsvej og Jægersborg Allé
Tilmelding: Der er ikke tilmelding


Hundesømosen
Hundesømosen kaldes også arkitektmosen, fordi en række arkitekter blev opmærksom på stedets naturskønhed og tegnede en række huse, heriblandt flere til sig selv.

Åbent Hus det gamle Vandtårn


Ved Niels Ulrik Kampmann Hansen og Flemming Noes-Rasmussen
Dato: Lørdag den 8. juni kl0kken 10.00-12.00
Mødested: Ræveskovsvej 14
Tilmelding: Der er ikke tilmelding


Det gamle vandtårn på Ræveskovsbakken åbnes i dagens anledning for foreningens medlemmer. Vi skal høre om vandforsyningens historie i Gentofte. Kommuner samt nyde udsigten fra rundgangen omkring vandbeholderen. Tag gerne en kikkert med.

Vandretur Hellerup


Ved Niels Ulrik Kampmann Hansen
Dato: Lørdag den 8. juni klokken 14.00-15.30
Mødested: På P-pladsen ved Marievej 4
Tilmelding: Der er ikke tilmelding


Hellerupområdet blev tidligt urbaniseret og fik en bymæssig bebyggelse allerede omkring 1900. VI går fra Marievej til Lystbådehavnen og ad Onsgårdsvej til Margrethevej og til Svanemøllevej, hvor turen slutter.